DE CAMPING MUNICIPAL VAN QUEAUX

 • lodges équipésAdres: Route de Moussac
  86150 QUEAUX
  Geopend: mei tot september
  reserveren per mail: contact@queaux.fr
  telefonisch reserveren: 0033- 670043087 / 0033-549484808
  accommodatie: 3 volledig ingerichte lodges met veranda (o.a. 5 bedden en een koelkast)
  26 ruime staanplaatsen voor tent of caravan. Elektriciteit aanwezig
  prijs lodge: 40 euro per nacht en 240 euro per week
  prijs staanplaats:
  Afstand vanaf Utrecht: 849 km, waarvan 792 kim snelweg

  Camping en strand
  De Camping Municipal le Renard in het pittoreske Queaux ligt aan het strandje van de rivier de Vienne. Het is een rustige camping in een prachtige omgeving. Met ruime plaatsen voor tent of caravan met voldoende schaduw, maar ook zon. Het geheel is in 2014 en 2015 gerenoveerd en de sanitaire voorzieningen zijn dan ook prima. Ook is het terrein en zijn de sanitaire voorzieningen geschikt gemaakt voor minder validen. Daarbij zijn er compleet ingerichte lodges te huur. In het zomerseizoen is er de meeste vrijdagavonden livemuziek op de camping. Ook wordt er de meeste vrijdagavonden een dorpsmaaltijd georganiseerd, waar veel inwoners van Queaux ook acte de presence geven. Verder vindt u op de camping: speeltoestellen voor kinderen, een omheind peuterbad, een acrobatisch parcours, waarin u uw evenwicht en andere vaardigheden kunt testen, jeu de boules terrein, barbecue plaatsen met picknicktafels, midgetgolf, een volleybalterrein, een pingpongtafel, een kantine waar u diverse versnaperingen en drankjes kunt kopen en waar u mountainbikes kunt huren. Kortom er is genoeg te doen.

  Cultuur en ontspanning
  Queaux ligt aan de rivier de Vienne, een 40 kilometer ten zuiden van Poitiers en is een goede uitvalsbasis om allerlei activiteiten te ondernemen. De omgeving van Queaux is heuvelachtig. Een prima gebied om te wandelen, te mountainbiken, te kanoën of te zwemmen in de rivier. Het gebied is al lang bewoond en dat merk je aan de vele Romaanse kerken in de streek, die bijna allemaal te bezoeken zijn. Bekend is de abdij van St.Savin ( UNESCO wereld erfgoed) en de kathedraal en binnenstad van Poitiers. Ook in Poitiers: de FUTUROSCOPE. Een uitgebreid park met veel activiteiten en attracties. Kijk voor uitgebreidere informatie op de website van de FUTUROSCOPE.

  Ook in de omgeving is er dus genoeg te doen. Iedere zondag is er zoals vaak in Frankrijk wel ergens een brocante in een van de dorpjes in de streek.

  Culinair
  Culinair is de streek bekend om de geitenkaas en de pineau de charente, een mengsel van wijn en cognac. De streek waarin Queaux ligt bevindt zich tussen 2 beroemde wijnstreken: de Loire en de Bordeaux. Mooie streken voor een dagtochtje, maar ook de wijngaarden ten noorden van Poitiers produceren steeds betere wijnen.

  Het klimaat is zacht, gemiddeld zo’n 6 graden warmer dan in Nederland, met in juni, juli en augustus een zeer hoge kans op zonnige dagen.